2013. július 15., hétfő

Arrow - Hogy alakul a folytatás?


A blogon már beszámoltam az Arrow sorozat kezdetéről és folytatásáról, viszont időközben lement a teljes első évad (pontosan 23 rész), melyben voltak jobbnál-jobb és persze néha napján (héten) kevésbé jobb epizódok is, bár rosszat csak elvétve tudok mondani róla.

Egy kis visszatekintés:
Megismerhettük a törvényen kívülit, és a megmenekülése előttről is rengeteg Flashback-et kaptunk (ezek a visszaemlékezések személyes kedvenceim); a szigetről, ahol 5 évig élt, de még mindig nem vált Starling City hősévé. Az események bonyolódtak, Oliver Queen személyisége formálódott. Választania kell folyamatosan, hogy az Íjász, avagy Oliver életét éli, mindeközben Lance nyomozó a sarkában van, és mindenáron el akarja kapni, még akkor is, ha Oliver segédkezik a rendőrség munkájában az Íjász mögé bújva. Észrevehető a nyomozón, hogy a bizonyítási vágya mellett nem képes beismerni magának, hogy a törvényen kívüli igen is hasznos a társadalomra nézve. 
Oliverhez csatlakozik személyi testőre Diggle, hogy együtt leplezzék le Starling City gonosztevőit, aztán később Felicity, aki az anyja cégénél dolgozik afféle kompjúter zseni és mindenesként (Oliver gyakran segítséget kért tőle, persze titkolva, hogy ő lenne az Íjász). Ők hárman remek párost alkotnak.
Thea (Oliver huga) megismerkedett egy gladesi bajkeverővel Roy-al (rá nemsokára visszatérek!), akivel egyre szorosabbra fűződött a viszonya. Egyre több minden derült ki Oliver apjának titkairól (és anyja hazugságairól), valamint Malcolm Merlynről aki ebben az egészben a legfontosabb szerepet kapta, ráadásul ő is egy íjász.... ezzel fenekestül felforgatott mindent. Veszekedések hada, és izgalmak. Sok mindenben bővelkedik ez az évad. De nem is az előzményekről szeretnék beszélni, mivel gondolom tisztában vagytok vele, hanem magáról a folytatásról.

Mi sül ki ebből vajon a későbbiekben?
A második évad közvetlen folytatás lesz, tehát valószínűleg csak néhány nap telik majd el az első évad után a sorozatban, de vajon milyen fordulatokat várhatunk?
A Glades gettó romokban, Malcolm Merlyn földrengés generáló bombájának köszönhetően. Lance nyomozó, Felicity segítségével hatástalanított egy bombát, de sajnos egy másik is el volt elrejtve, így a katasztrófa elkerülhetetlen volt. Oliver elvesztette legjobb barátját Tommyt, aki (-nek megjött az esze) hősiesen megmentette Laurelt, ezzel feláldozva saját magát. Ez a fordulat valószínűleg kihat mind Oliverre, és Laurelle is. És hogy a katasztrófának köszönhetően milyen változások lehetségesek?
-Thea újdönsült barátja Roy a fejébe vette, hogy a célja nem más, mint megtalálni az Íjászt, és csatlakozni hozzá, hogy jót tehessen. Rövid időre el is felejtette ezt (Olivernek köszönhetően), de a Glades kiürítésekor ismét rádöbbent arra, hogy ő arra született, hogy embereket mentsen meg.
Oliver nem szeretné, hogy csatlakozzon hozzá. De ki tudja mit hoz a jövő? Én sejtem...
Teljes nevén Roy Harper-ről beszélünk, aki a képregényben ugyanezen név alatt maga a VÖRÖS ÍJÁSZ. Ez a szereplő nyilván nem csak a véletlen műve, így gondolom mindenképpen csatlakozni fog a jövőben a mi törvényen kívülinkhez (mivel a képregényben is együtt nyomulnak a későbbiekben). Érdekes fordulatot vehet a történet vele, ahogyan akkor is ha Diggle a képben marad (bár ahogy az előzőeket leírtam, majdhogynem biztos vagyok benne, hogy végleg ott hagyja Olivert). Ezek mind csak a saját spekulációim, de reményeim szerint Roy tényleg csatlakozni fog a csapathoz.
-Interneten fellelhető infókból kiderült, hogy megújul az Íjász bázis is, de nem fogják túlmodernizálni. Marad a realista dolgoknál. Oliver újabb és újabb modern kütyüket használ majd (nyilván az íja természetesen marad). A földrengés után Felicity veti bele magát az újjáépítésbe, mert hát van ám mit rendbe hozni.

Hogy spekulációmat folytassam; ellenségek terén teljesen tanácstalan vagyok, mivel a készítők egyetlen csontot sem dobtak még az internetezőknek, és a rajongóknak. Ugyebár Malcolm Merlyn halott, sőt a Flashback-ekben maga Deathstroke is, tehát ez még a jövő titka. Személy szerint én olyan ellenfeleknek tudnék örülni, merítve a képregényből és aki passzolhat a sorozat imidzséhez az: Constantine Drakon, Rainbow Archer, Archie the Archer...

A készítők az nyilatkozták, hogy a második évad arról fog szólni, hogyan lesz Oliver Queenből, a törvényen kívüliből hős. Ez megint csak érdekes, és számtalan kérdést vet fel. Kíváncsian várom az új infókat és persze az októbert! Apropó! A sorozat alapján külön készült folytatásos képregény is. Egy próbát megér ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése