2013. szeptember 24., kedd

Agents of S.H.I.E.L.D. - Ma debütál a Pilot!

     A Marvel az utóbbi időben sorra gyártotta az újabb filmeket, melyek többsége sikeres is lett, viszont míg ők ezekkel voltak elfoglalva, addig a DC mert más irányból közelíteni, és megtette az első lépést a sorozatok felé a mostanában ugyan csak nagy sikernek örvendő Arrow-val (Zöld Íjász). Az első szezon le is ment, és a második, erősen képregényes vonala miatt ugyancsak vonzó lehet. A Marvel-nek fel kellett hát kötnie a gatyát... muszáj volt valamivel kompenzálniuk ezt a hatalmas betöltetlen űrt.
Sorra éri az a vád mindkét kiadót lépten-nyomon, hogy utánozzák egymást. Itt éppen ez történt, de hát kit érdekel ez az egész, ha kapunk egy új (és vélhetően jó) képregénysorozatot? És, hogy miként döntöttek pont a S.H.I.E.L.D. mellett?
Egészen pontosan valószínűleg az Avengers sikerén felbuzdulva. Ez a szervezet a Marvel univerzum egyik fontos pontja, és a (bocsássatok meg, hogy így írom) Bosszú Angyalai filmben is főpillér volt. Filmes karaktereiket gondosan úgy alakították, hogy azok ténylegesen egy időben létezzenek. A Bosszú Angyalai rendkívül jó összekötés volt. No de... az Arrow ugyebár egy képregényhősről szól. Marvelék pedig a megkövezéstől tartva, jogosan nem egy hasonlóan hős sorozattal akartak előrukkolni. Ez becsülendő, és mellesleg új ajtókat nyit ki előttünk. Az alapötletet egyébiránt az Item 47 című Marvel kisfilm ihlette.
Amire a leginkább kíváncsi mindenki, hogy mégis miről szól majd? Megjelennek benne Marvel szuperhősök? ... - Coulson ügynök újfent él és virul, és jut neki főszerep bőven. Egy ismeretlen színészekből verbuvált ügynökcsapatot fog irányítani, melyről nagyon kevés infónk van. Viszont! A rajongók örömére megjelennek benne itt-ott szuperhősök is, de ettől függetlenül ez a sorozat nem feltétlen róluk, hanem magáról a szervezetről, és működéséről szól majd. Gondoljatok rá kiegészítésként a Marvel univerzummal kapcsolatban. Az ígéretek szerint minden héten kapunk egy szuperhőst a sztori középpontjába. Meglátjuk mi sül ki belőle, de ha a képregényrajongókat kérdezzük, akkor a S.H.I.E.L.D messze nem lenne annyira várt sorozat, mint a Zöld Íjász második évada, így a Marvel vagy odapörköl és hadat üzen a DC-nek, vagy hátrébb áll. Mivel a premierdátumok majdhogynem hasonlóak, így kíváncsi vagyok a nézettségi rátára is. Nektek mennyire vonzó ez a sorozat?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése