2014. szeptember 17., szerda

2014-2015; a képregényes éra tévés diadala?

Ahogy egyre közeledünk az év vége fel, a premierdátumok sem tűnnek már oly távolinak, ugyanis még ebben az évben meg fogunk csömörleni a képregényes tévésorozatoktól és marad még jövőre is a lendületből. Persze mindezt jó értelemben véve, hisz képregényes adaptációból soha nem elég. Sorra vettem hát az újonnan induló, és persze folytatást hozó képregényes sorozatokat. Vajon melyiktől mit várhatunk?

Gotham (Start: szeptember 22. hétfő) A sorozat, amit sokan csak "Batman előzményként" tartanak számon jövőhéten indul, és mindezt pilot nélkül, élesben, egy teljes évadon keresztül végigkísérhetjük, ugyanis a szériát sugárzó Fox úgy gondolta, hogy igen is lesz igény rá. Meglátjuk mi sül ki belőle, ugyanis az előzetesek alapján kaphatunk hideget-meleget is egyszerre. Az ötlet nem is rossz. A Batman rajongók is kíváncsiak rá hogy mentek a dolgok Gotham városában még a Sötét lovag színre lépése előtt, de ez sajnos már az előzetesek alapján összeférhetetlen néhány alap dologgal. Selina Kyle-t kapcsolatba kell hozni a macskákkal már fiatalon? Nem tudom... kicsit furcsa. És persze kedvenc Pingvinünk Oswald Cobblepot is elég furán veszi ki magát mint piti kis bűnözőjelölt, de talán kellemesen csalódunk majd.

Agents of S.H.I.E.L.D 2.évad (Start: szeptember 23. kedd) Sokszor gondoltam arra, hogy talán túl hamar műsorra tűzték Marveles ügynökök újabb kalandjait, és a sietség talán majd a színvonal rovására fog menni. Az első évad nem volt rossz, de mégis azt érzem, hogy elég gyengécske, hiába megtesznek mindent a készítők. A filmes franchise hivatkozások nem tettek rosszat a szériának, és a Captain America: The Winter Soldier utóhatásai sem, de azért valljuk be; egy kicsit kevés. Maga a Hydra szabotázsa hatalmas mérföldkő a Marvel filmes történetében, de valahogy ez nem igazán érződik a sorozaton. Sok mindent vonultatott fel az első szezon, de megrekedt egy szinten. A második évad javíthat ezen, de egyelőre sajnos nem vagyok túl bizakodó.

The Flash (Start: október 7. kedd) El sem tudom mondani mennyire várom ezt a sorozatot. Egyrészt mert Flash az egyik kedvenc képregényhősöm, de sajnos a 90'-es évek után teljesen kihagyták a filmes univerzumból. A CW újonnan induló sorozatát az Arrow készítői keltették életre, és úgy gondolták, hogy végtére is; miért ne csinálhatnának egyszerre két sorozatot. Sőt! Mivel mindkét szuperhős egy világban (és majdhogynem légtérben) tevékenykedik, ezért számíthatunk nem egy cameora. Az Arrow második évadában már fel lett vezetve Barry Allan karaktere, és láthattuk azt is, hogy hogyan lesz belőle Flash! Izgalmas cameok, váratlan fordulatok, és új korszak várható a DC Comicstól a CW csatornán keresztül. A képregényrajongók legtöbbje ezt a sorozatot várja a leginkább idén.

Arrow 3.évad (Start: október 8. szerda) Mindössze 1 nappal Flash érkezése után startol Íjászunk harmadik évada, melynek vetítését szokásosan szerdára hagyják a megszokott időben. Megkapjuk Roy Harpert végre teljes valójában Oliver oldalán. Mint már tudjátok, ő a harmadik évadtól Arsenal néven fog futni mint éjjeli igazságosztó. A név még nem hitelesített (viszont sokkal valószínűbb mint a Red Arrow), de a lényeg a lényeg: innentől két íjász lesz! Ha minden igaz, akkor pedig színre lép Ra's al Ghul is, szóval érdemes lesz odafigyelni a sorozatra. A második évad sokkal de sokkal jobban sikerült az elsőnél, és úgy érzem a harmadikkal csak még jobb lehet. Kíváncsian várom.


Agent Carter (Start: 2015)  Az Amerika kapitány történetekből ismerős lehet egy hölgy, bizonyos Peggy Carter (a vásznon Hayley Atwell). Az ő kalandjait követhetjük végig ebben a szériában. A sztori 1946-ban játszódik és úgymond újraélhetjük az első Amerika kapitány film világát. Peggy titkos küldetésekben vesz majd részt. A megbízója pedig nem más, mint Howard Stark! A szövevényes Marvel univerzum igazi ékessége lehet ez a sorozat. Valamiért a Marvel sokkal inkább képes felépíteni a filmes világát, mint a DC, épp ezért sokat várok a sorozattól. Televízióba csak jövőre kerül, de gondoljunk csak arra, hogy a fentebb leírt sorozatok némileg kitöltik az addig tartó üresség érzetét. Én nagyon várom.


Daredevil (Start: 2015) A forgatások már javában zajlanak, és többé már nem titok, hogy Charlie Cox fogja alakítani Matt Murdock, azaz Daredevil karakterét! Engem a Ben Affleck féle nem igazán győzött meg. Az a film valahogy nem éppen az én világom lett. Nem olyannak ismertem meg Murdockot a képregények lapjain ahogy azt a mozifilm reprezentálta nekem. Ennek ellenére hiszem, hogy lehet belőle jó sorozat. A szériához megfelelő szuperhőst választott a Marvel. Nyilván közrejátszott a dologban, hogy olyan szuperhőst ültessenek át tévésorozatba, aki a legkevesebb digitális effekttel kivitelezhető. Azt hiszem megtalálták. Nagyon várom, hogy mit hoznak össze.


Ezek lennének hát a közeljövő képregényes sorozatai. A sorból kihagytam néhányat, melyek csak bejelentés szintjén léteznek még. Ezek a következők: Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage. Több éven át kapjuk majd ezeket a sorozatokat. A Marvel most tényleg nem viccel. Vérre menően belevetette magát a sorozatgyártásba. Az Iron Fist hatalmas dobás lenne (avagy lesz), bár én személy szerint jobban örültem volna egy film változatnak. Ti melyik új sorozatot/folytatást várjátok a leginkább?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése