2015. február 11., szerda

Hírek a nagyvilágból

Összegyűjtöttem néhány hírt, aminek úgy érzem hol máshol lenne a helye, mint itt! Az elmúlt időszakban több olyan dolog történt, amiért mindenképpen érdemes volt billentyűzetet ragadnom. Nem maradhatunk le semmi fontosról, így a képregényes éra összegyűjtögetett morzsái következzenek hát:

Pókembert végre újra a Marvel birodalom oldalán köszönthetjük
Mindenki fogta a fejét annak idején, hogy mégis hogy történhetett az, hogy Pókembernek semmi köze nem volt a Marvelhez filmes berkeken belül, és a Sony stúdióhoz került. Egyfajta közfelháborodás tört ki. Azon kívül, hogy hozta a milliókat a rajongók mozilátogatása által, még nem jelentette azt ez az egész, hogy jó Pókember filmekről beszélünk. Megosztotta a rajongókat, és a többségük is "nem"-el szavazott volna, ha eljön az a bizonyos vízválasztó, hogy tovább folytassák-e a franchise-t, avagy sem. A Marvel már tavalytól tárgyalásokat intézett a Sony felé, hogy ők igen is igényt tartanának a karakterre, aki állítólag Amerika kapitány harmadik filmjében (a Civil War-ban) kaphatna először szerepet. A tárgyalások folytatódtak, és végre nem kacsa a hír! Pókembert immáron újra szerepeltetheti a Marvel, és ekkora kő talán még egyetlen képregény- és filmrajongónak sem eshetett le a szívéről soha.
Annyit tudunk tehát, hogy a Kapi mellett fog debütálni az új Pókember, akinek szerepére Andrew Garfield (legújabb forrásokból értesülve) nem tér vissza. Döntse el mindenki maga, hogy ez jó vagy rossz, mindenesetre végre megint újabb lehetőségek rejlenek a karakterben és a színészi játékban. A debütálás után leghamarabb 2017-ben jelentkezhet kedvenc hálószövőnk saját filmmel. Ó jajj... kicsit messze van még az. A szerződés értelmében a karakter még mindig a Sony fennhatósága alatt áll. Ők fognak véglegesíteni mindent, és a filmes jogok is őket illetik majd.
                                                        
Star Wars #1 
Hogy miért olyan nagy szám, hogy újból első számtól indítottak Star Wars képregényt? Aki egy kicsit is körbenéz, az felfedezheti, hogy a Marvel, mint kiadó, hatalmas szerepet töltött be a Star Wars képregények kiadásában. Ma már mindenki kizárólag a Dark Horse Comics-al azonosítja, de a becses múlt ott van a kiadások mögött. A Marvel újból kizárólagos jogokat kapott a kiadásra, és rögtön bele is csaptak egy új sorozat elindításába. A kiváltó ok, hogy mégis miért hozták létre, az állítólag az, hogy mostanában mindenki a VII. rész előzeteséről beszél, viszont a rajongóknak még decemberig várniuk kell a filmre. Ez a sorozat a fanoknak szól, főként a várakozás időszakára (és persze nyilván tovább is, mert csak így lenne értelme), hogy addig se maradjon senki Star Wars nélkül. A füzet a IV. rész, az Új remény után veszi fel a fonalat. Erről tervezek egy hosszabb véleményező posztot, ugyanis időközben sikerült megvásárolnom, és immár a gyűjteményben tudhatom a képregényes Star Wars birodalom első új darabját.


SPAWN #250
Az antihős, azaz Spawn hatalmas utat járt be, és Todd McFarlane, az apa, nagyon büszke lehet fiára, és a learatott babérokra is. Ennél talán nem is lehetne nagyobb a jubileum, és az ezzel járó öröm, ugyanis a sorozat elérte a 250. számot, melyben nem más tér vissza, mint kedvenc, és szeretett Spawn-unk, Al Simmons. A számtalan borítóvariánssal ellátott képregény február 4-én jelent meg, és minden eddiginél több eladással rendelkezik, mint a 100. jubileum környékén. A mérete királyi, és tripla oldalszámmal rendelkezik, így még a digitális változat is megéri a befektetést. Jómagam is digitálisan vásároltam meg, ugyanis nem bírtam kivárni, hogy a fizikai példány ideérjen. Ennek ellenére jelentem: úton van, és alig várja, hogy a gyűjteményben landoljon. Ahogy a Star Wars #1, a 250. Spawn is kapni fog egy külön posztot. Úgy gondolom mindenképpen megérdemli.Batman vs. Robin
A Batman és fia folytatásaként fog megjelenni április 14-én ez az animációsfilm a DC gondozásában, mely a borító alapján hasonló sztorit, és egy az egyben ugyanolyan kidolgozást sejtet. Megmondom őszintén... nekem a Batman és fia annyira nem nyerte el a tetszésemet, így ezt sem annyira várom, de ugyanakkor a kíváncsiság bennem is bennem van. Meglátjuk mit fognak kihozni belőle, de sok jóra nem számítok. Túlságosan pénz orientáltnak látom ezeket az újabb rajzfilm kiadásokat. A Blu ray és DvD kiadványok is tele lesznek mindenféle extrával, így legalább a pénzünkért kaphatunk néhány plusz dolgot is. A borítón kívül semmi mást nem tudunk még róla, de úgy érzem hamarosan új információkkal szolgál a Warner a kiadásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése