2013. október 16., szerda

Arrow - Hősök városa!

   
Az események némileg felpörögtek az első évad végén, így nem volt kétséges, hogy minden Arrow fan nyugalmatlanul várja majd a folytatást. Hogy dióhéjban mi is történt? A fekete íjászt, azaz Malcolm Merlyn-t sikerült legyőzni, de ezzel nem menekült meg a Glades az összeomlástól. A Merlyn által elhelyezett bombát sikerült időben hatástalanítania Quentin nyomozónak (lefokozása után pontosabban csak közrendőr) Felicity segítségével, de időközben kiderült, hogy fondorlatosan nem egy, hanem két bomba is el volt rejtve a városban. Moira Queen hiába állt a nyilvánosság elé, hogy bevallja az igazságot, miszerint a Glades hamarosan a földdel lesz egyenlő, a kimenekítés sajnos későn kezdődött. Oliver legjobb barátja (akitől az utóbbi időben eltávolodott), megmenti Laurel-t, de ezután sajnos meghal. Oliver magát okolja...
A megszokott Starling City helyett ismerős, de ugyanakkor meglepő helyszínen kezd a sorozat, mégpedig Lian You szigetén! Oliver úgy hiszi kudarcot vallott apja listájával, és semmire sem ment a város megmentésében. Vezeklésként visszatért a szigetre ahol 5 évig tengődött. Diggle és Felicity itt találnak rá. Elmondásuk szerint hetekig keresték, mire rájöttek hol lehet, így hát felültek egy rozoga repülőre és ejtőernyővel kiugrottan a Lian sziget felett. Oliver látszólag nem örül nekik. Hibásnak érzi magát, és nem szeretne visszatérni hőn szeretett városába. Az anyja börtönben van, Thea pedig magára maradt. Minden eddiginél nagyon szükség van most Oliver Queen-re. De ott van még egy új probléma! Visszaérkezése után 4 fegyveres csuklyás megöli a polgármestert. A következő célpont a Queen család. Az Íjásznak is vissza kell térnie bármennyire nem szeretné...   Thea elrablása után be is következik mindez. Viszont Olivernek nem csak Thea-t kell megmentenie, de civil életében a vállalata sorsát is, melynek terhe csak is az ő vállára szakadt.
A második évad ezen része tipikus induló epizód. A törvényen kívüli visszatér, de már teljesen más szerepben. Kapunk rengeteg új apróságot. Korábbi cikkeimben írtam már, hogy megújult a főhadiszállás, Oliver egyedi tervezésű új íjat kap (az előző ugyanis eltört). Roy egy helyzetben bizonyítja a nézőknek, hogy talán valóban az Íjász oldalán a helye, de ugyanakkor kiderül, hogy nem biztos, hogy megfelelően tudja kezelni a nehéz helyzeteket. Thea-val egyességet köt, hogy felhagy a hős élettel, amit az utóbbi időben folytat, de kiderül, hogy képtelen rá. Mindeközben megjelenik egy új üdvöske! Mégpedig Black Canary személyében! Pár embernek ismerős lehet a DC háza tájáról. 
     A Flashback részek egyik fontos részét képezték eddig is a sorozatnak, és sokan támadták is emiatt a szériát, de szerintem igen is illenek bele, fontos információkkal, és izgalmakkal látnak el minket a jelen eseményei mellett. Ezúttal sem maradnak el ezek a visszaemlékezések! Újabb morzsákat kapunk. Onnan folytatódnak az események ahol abbamaradtak. Fyers-t már lekapcsolták, de újabb emberek jelennek meg a szigeten. Kik ők? És mit akarnak?  -Tovább bonyolódnak az események, így megéri ezekre a részletekre is várni. Nem kevés izgalmat ígérnek.
     Bekövetkezik az, amire már az első évad közben is vártunk: az Íjász elindul a hőssé vezető úton! A sorozat második évada több izgalmat tartogathat mint az első. Rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel. A készítőkön múlik mit is kezdtek ezzel az egésszel, mindenesetre jó kezdés volt! Csak így tovább!
Napvilágot látott egy rajongói poszter is, melyen Roy, mint a Vörös Íjász látható. Remélem hamarosan tényleg bekövetkezik a dolog, mindenesetre jól sikerült!
SuperHeroStuff.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése