2012. szeptember 14., péntek

Bane - Hogy is van ez?


Biztos sokan most ellenem fognak fordulni, de én nem tudom a végletekig agyon dícsérni az új Batman mozifilmet és ennek az oka nem más, mint maga Bane! Félre ne értsetek nem a Tom Hardy színészi teljesítményével van a baj és nem Christopher Nolan zseniális rendezésével, hanem magával a karakter kidolgozással. A képregényekkel ellentétben egészen más lett Bane eredettörténete, ami azért annyira nem szerencsés, mert ha némileg követik a képregényes vonalat, akkor sokkal izgalmasabb karakter lett volna belőle a filmben. Hol van a visszataszító kinézet, ami a kulcsa volt az egész karakternek? Hol van az erőnövelő méreg, amit minden 12 órában be kell adnia magának?

Nekem a Tim Burton (Batman, Batman Returns) és Joel Schumacher (Batman Forever, Batman & Robin) által rendezett filmeknek megvolt az igazi Denevérember atmoszférája, amikor egész Gotham Cityt ki volt szolgáltatva a szuperbűnözők hadának és a képi világ megteremtette a hangulatot ahhoz, hogy átérezd mennyire sötét és introvertált az egész város, amit Batman szeretne megóvni. Nyilván erről mindenki mást gondol és inkább a Nolan féle agyonmodernizált és még a kulcsfontosságú Batmobile szellemét is sarokba vágó denevér trilógiát kedvelik többen, de pont azért tartunk itt, mert minden Reboot alkalmával megváltoztatják a szereplők történetét a modernitásra hivatkozva. Ennek ellenére viszont tényleg csípem ezeket a filmeket is, csak valahogy elvonatkoztatva kicsit az eredeti Batman sztoritól.

Visszatérve, aki nekem még mindig inkább hiteles karakter, az az 1997-es Batman & Robin filmben feltűnő Bane karakter, akit Jeep Swenson játszott. Aki látta a filmet abban már körvonalazódik, hogy számomra milyen is Bane. Nah persze itt is voltak változtatások, és mint agyatlan szolga jelenik meg, aki Méregcsók minden utasítását követi, de ez a fajta megközelítés milliószor izgalmasabb, annak ellenére, hogy nem fő szerep jutott neki.

Számomra felfoghatatlan, hogy Hollywood miért próbál mindent ennyire másként feltüntetni. Igaz rengeteg olyan ember nézi meg a Nolan féle filmeket, aki nem látta az előző sorozatot és nem is igazán vonzzák a képregények. meg persze az, hogy egy karakter miért ilyen a filmben. Viszont; mivel azt hiszitek, hogy teljesen Christopher Nolan ellenes vagyok, ezért elmondom, hogy ez egyáltalán nem igaz. Nagyon tetszett a Rises is, csak én általában mindent az eredetihez kötök, ha képregény film, akkor egyenesen a képregényhez és annak hangulatához. 

Én csak egyetlen egy dologra lennék kíváncsi, hogy azok akik 1993-ban létrehozták Bane karakterét, azaz Chuck Dixon, valamint később Graham Nolan és Doug Moench mit szólnak az új elgondoláshoz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése