2012. szeptember 24., hétfő

Rajzfilm áradat 1.rész: Spider-Man Animated Series (1994)


Nem telhet el úgy év, hogy ezt a sorozatot ne nézzem végig, és ez most sem volt másképpen. Elérkezett az idő, hogy idén is belevessem magam Pókember animációs kalandjaiba. Összesen 5 évad készült, ami 65 részt takar. Ismét konstatáltam, hogy számomra ez a legjobb képregényen alapuló rajzfilmsorozat! Sok képregényből készült már ilyen, gondolok itt még az X-Men, Vasember, Batman, az Igazság Ligája, a Fantasztikus négyes vagy akár Hulk animációs történeteire, de valahogy az örök favorit az mindig is a Pókember lesz. Hiba viszont, hogy a legelső Pókember rajzfilmsorozatot (1981) még sajnos nem láttam. A jövőben mindenképpen pótolni fogom ahogy időm engedi.

A történet majdhogynem szimbiózisban van az eredeti képregénysztorival és ez már bőven pozitívumnak tekinthető. 1994-ben kezdték el, így a túlmodernizálás (3D animáció) még nem is volt az étlapon, hogy elrontsa a varázsát. 1998-ig tartott az 5 évad vetítése, és majd megszakad a szívem ha arra gondolok, hogy nincs több epizód. Magyarországon a Fox Kids csatorna (később Jetix) sugározta. 
Ellenségek terén bővelkedik minden jóval. Az összes fontos ellensége megjelenik, és szinte az összes fontos képregényes mozzanatot felvonultatja a rajzfilm. A figurák ábrázolása tetszetős, de persze van néhány karakter, aki egyáltalán nem úgy fest, ahogy kell. Például ott van Penge és társa Whistler, akiket annyira elcsesztek, hogy emiatt úgy érzed nem is azok, akiknek megszokhattad őket. Ehhez még jön ráadásként, hogy a történetük is más. A sorozat egyre jobb és jobb közeledve a végéhez, így érdemes lett volna még legalább 2 évaddal kibővíteni és kicsit máshogy befejezni.
Ajánlanám ezt a sorozatot mindazoknak, akik szeretik a falmászót és még nem volt szerencséjük ehhez az animációs sorozathoz. Nagyon eltalált alkotás!

Viszont....van ám szarvashiba is: mint azt a magyar szinkroniparban megszokhattuk, hajlamos népünk kicserélni már bevált szinkronhangokat, ezzel lerombolva egy megszokott és működő rendszert. Persze ezt ki lehet küszöbölni azzal, ha az ember alapból angolul nézi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése