2014. május 5., hétfő

Kalandgyár! - Újabb magyar képregény

Egyre több alkotó indít saját, vagy másokkal közös képregény projectet Magyarországon, így azt hiszem olyat senki nem mondhat, hogy a magyarok bezzeg ebből is kimaradnak. 
Jó példa erre a szárnyait bontogató Kalandgyár képregény. A bevezető első rész tavaly decemberben került fel a netre, digitálisan (PDF formátumban). Mindez Malindovszky Ákos fejéből pattant ki. Ne feledjük, a képregénykészítés nem könnyű munka. és rendkívül időigényes. Ezért mindenképpen jár egy pacsi, hogy belevágott ebbe.
A Kalandgyár egy szokatlan világba kalauzol bennünket. Ákos, ahogyan azt sok képregényalkotó itthon, szintén nem a szuperhős szférát választotta. Helyette inkább egy könnyebben emészthető Science Fiction képregénybe kezdett bele. A virtuális világgal foglalkozó sztori egy kicsit számomra az Avatarra hajaz, bár az első rész elolvasása után rájöttem, hogy nem is annyira vészes a hasonlóság. A 12 oldalas, "Találkozások" címre hallgató első szám ingyenesen letölthető innen. A kezdő történet 3 részesre van tervezve. Készülnek a folytatások. Az első szám előzményeit, és néhány kiegészítő információt olvashattok a képregény blogján, melynek linkjét a bejegyzés alján találhatjátok.
Arról nem tudok semmit, hogy a forma marad a régiben, azaz digitális formátumban, de úgy gondolom kis példányszámban működne a dolog nyomtatott kiadásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése