2014. május 7., szerda

Május 7 érdekességei - Friss újdonságok a Marvel-től

A mai nap számomra különösen kedves a Marvel új képregényeit tekintve. Azt már megszokhattuk, hogy beszerezhetetlen mennyiségű képregény jelenik meg a kiadónál, így érdemes mindenkinek átgondolnia, hogy mire is költi a pénzét. Egyetlen képregénygyűjtő sincs a világon akinek meglenne a valaha megjelent összes példány. Még maga Stan Lee sem mondhatja el magáról ezt. Van ám itt sok újdonság. Útjára indul a Cyclops! Az első szám igen csábító. Alexander Lozano király borítót rittyentett nekünk. A kiállításra nem lesz panasz, de lássuk csak a sztorit. Új megközelítéssel egy űr sztori kerekedik ki az egészből. Cyclops megtudja, hogy az apja él és virul, és méghozzá űrkalóz... Meredeken hangzik? Meglehet. Az All-New X-men után az első egyéni X sorozat. Meglátjuk milyen lesz.

A minik igen jó sztorikat szoktak tartalmazni, és ebből is kapunk újdonságot, mégpedig az Original Sin 8 részes miniével. Annyi bizonyos, hogy az író nem más, mint Jason Aaron, aki írt már jó néhány olyan képregényt nekünk, ami nélkül hiányos lenne a Marvel univerzum. Ilyen például a Wolverine: Weapon X. Az Avengers vs. X-menben is aktívkodott, bár itt mindig másodmagával, kiemelve itt Adam Kubertet és John Romitát. Középpontban Watcher, azaz a Szemlélő áll, ahogyan azt a cím is mutatja: Ki lőtte le a Szemlélőt? A történet az ő halálával kezdődik, ami kicsit meglepett. Nagy kedvencem a karakter, így kíváncsi vagyok mi is történt vele valójában. Meglepő, és bátor lépés volt ez a Marveltől. De mint tudjuk; egy képregénybeli szereplő halálát sem vehetjük készpénznek. Vagy mégis? 

Folytatódik az áprilisban elkezdett Deadpool vs. Carnage, immár a harmadik számmal! Bizony! Gyorsan haladnak vele. Cullen Bunn írja, aki igazi Deadpool specialista. Igen csak egyedi ötlet volt összehozni a "jó őrültet" a "rossz őrülttel", de nekem eddig nagyon tetszik. A borítón szülői felhívás van, bár nem csodálom. Nem éppen gyerekeknek szóló kiadványról beszélünk, viszont épp ez adja meg a dolog pikantériáját. Deadpool hozza a formáját, no de persze Carnage sem tér jó útra.
    A május 7 még mindig tartogat meglepetéseket ezeken a kiadványokon kívül is. Megjelenik a Savage Wolverine 18.száma, a Miles Morales: Ultimate Spider-Man 1. száma,  a Black Widow 6. száma, a She-Hulk 3. száma... csak hogy néhány nagyobb nevet említsek. A május idén jónak ígérkezik!

1 megjegyzés:

  1. erről a deadpool vs carageről nem is tudtam. nagyon jónak tűnik. gratulálok a bloghoz! hüséges olvasó vagyok :)

    VálaszTörlés