2014. május 3., szombat

Köszöntsük Batmant újra Magyarországon!

Már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy eljöjjön a nap, amire már 13 éve vártunk, ugyanis ilyen régen szűnt meg a kéthavi Superman & Batman, melyben utoljára olvashattuk kedvenc denevérünk kalandjait. A mindig is kéthavonta megjelenő képregényhős, eleinte saját címként futott, ahogy Superman is, de a kiadó úgy döntött, hogy összevonják őket, mely 2001-ben sajnos úgy tűnt hosszú időre távozik. Ezzel a 'havi' DC teljesen eltűnt Magyarországról. Kötetes formában természetesen jelen volt több helyen is, de végre azt mondhatjuk megint, hogy: az ország képregényes érája ismét teljes és ez a kiadvány betölti a DC képzeletbeli képregényes űrét kis hazánkban.
A májusi Képregényfesztiválon debütál az új Batman! Kiváló képregénykiadónk, a Kingpin mert nagyot álmodni és kéthavonta megjelenteti nekünk 48 oldalon ezt a hiányt pótló autentikus szuperhőst! Számomra mindenképpen piros betűs lesz a dátum, ugyanis egy álom válik valóra. Remélem ezzel sokatok így van.
Az előzetes borító megtekinthető itt oldalt, de ez a megjelenésig még változhat. A füzetet két részre bontották, melyben az első történet mindig Batman lesz, a másik pedig a kiadó által magyarul is életre hívott 'Gotham City: Ragadozók' folytatása. Ezt a kötetet is ajánlom mindenki figyelmébe. Egyrészt, mert nagyon jó, másrészt pedig, hogy így könnyebb lesz felvenni a fonalat azoknak, akik követni szeretnék a kéthavi kiadványt.
A Batmant tekintve beköszön hozzánk Grant Morrison féle 'Batman és fia', mely hamarosan rajzfilm formájában is megjelenik. És ez még nem minden! A Kingpin meglep minket júniusban egy 100 oldalas különszámmal is, melyről egyebet még nem tudhatunk. Az előfizetés is elindult, melyet a kiadónál e-mail címén át tudtok lebonyolítani: marvelextra@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése