2013. augusztus 5., hétfő

2013 és a Marvel+

A Kingpin kiadót hazánk képregényes büszkeségének mondhatjuk. Rendkívül jó minőségben, korrekt áron, remek tartalmú képregényeket adnak ki, főleg a Marvel háza tájáról. Gondolom nem sokatoknak kell bemutatni, de ha mégis, akkor talán röviden annyi lenne, hogy: jelenleg az egyetlen képregénykiadó Magyarországon, amelyik havilapként szuperhősös képregényeket ad ki, emellett időközönként kötetekkel is jelentkeznek szintén szuperhősös, illetve egyéb érdekes könyvformátumú képregényekkel. 
A Marvel+, a régi Semic álltal kiadott Marvel Extra nyomvonalát követi, és különböző Marvel képregényeket (kiragadott részeket/történeteket) tartalmaz. 
A 2013-as év ígéretesebbnek tűnik az előzőnél (pedig az se volt kutya), de az idei felhozatal mesés egy képregényrajongó számára. Akkor hát nézzük idén mit kapunk/kaptunk a Marvel+ hasábjain:
Az első meglepetés, hogy az idén 52 oldal helyett 72 oldalra bővült a lap, de emellett az ára változatlan maradt. Az oldalszámok növelésével pedig összefüggésben van az, hogy van egy fix folytatásos képregényünk, mégpedig az Astonishing X-men sorozat! Ezt sajnos havilapként már elég necces lett volna kihozni a Marvel+ és a Hihetetlen Pókember mellé, így a kiadó azt a döntést hozta, hogy a Marvel+ lapjain kéthavonta találkozhatunk ezzel a sorozattal a plussz oldalszámot befoglalva. Az X-Men amúgy is az egyik kedvencem, de maga az Astonishing sorozat már akkor rabul ejtett, amikor volt szerencsém angolul beleolvasni. Remek választás volt a kiadótól. Örülök, hogy végre magyar nyelven is megjelenhet, csak egyetlen egy hibája van; sajnos 2 havonta túl kevés ez a néhány oldal. Nem győzöm kivárni a folytatást.
-A januári szám picit késett, de ezért a csekélységért kárpótolt minket a tartalom. Három, hangsúlyozom; folytatásos történet kapott benne helyet. Az egyik ugyebár a fix Astonishing X-men, mellyel kivétel nélkül minden második hónapban találkozhatunk, a másik a Wolverine First Class egyik füzete (ez egy egyrészes történet lett), mely mellesleg tényleg nem is rossz. A harmadik pedig egy She-Hulk, magyarul; Amazon sztori, mely egy 4 részes-re leszűkített sztori első epizódja. Szerintem elég jól megválogatott dolgokkal találkozhatunk itt. Az Amazon történet már az első epizód alapján nagyon tetszett. Helyet kapott még egy egy oldalas ismertető a Szivacsemberről, akivel a She-Hulk sztoriban találkozhatunk.
-Márciusban az X-men mellett egészen az utolsó oldalig szintén Amazoné a főszerep. Oldalszámokat nézve olyan ez mintha újabb két részt kapnánk egy adagban. Kiderül néhány dolog, és a Szivacsember is akcióba lendül.Az X-ek pörögnek itt is, egyre inkább kezd érdekes lenni a történet, ebben a részben nyilvánosan bejelentik, hogy Dr. Rao-nak sikerült izolálni a mutáns gént, szóval aki kedveli a mutánsokat, annak kötelező elolvasni, és tovább követnie az eseményeket. Ebből a számból kimaradt az ismertető rovat, de ami késik nem múlik...
-A májusi számot már nagyon vártam, és nem csak az X-men és Amazon folytatásokért, hanem azért is, mert egy új folytatásos történet kezdődik benne, méghozzá az Astonishing Thor első számával kezdődően. Thor Odinson az események sűrűjébe kerül és egy igen érdekes kaland kezdődik el, melynek szintén egy hibája van; két hónapot kell várni a folytatására. Nyilván ez nem a sorozat összes számát fogja takarni mint az X-ek esetében, de azért ígéretesnek tűnik. Az X-menben tombolnak a viszályok régi és új sérelmek miatt az X tagok között, ezzel még izgalmasabbá szőve a további eseményeket. Az Amazon történet pedig befejeződik, mely két hónap múlva átadja helyét egy új folytatásos történetnek egy másik hőssel a főszerepben. A befejezés egy kicsit gyengébb volt, mint ahogy képzeltem, de azért megéri vele próbálkozni.
-Júliusban, szám szerint az idei negyedik számban az idei év egyik legígéretesebb, és minden bizonnyal a képregény rajongók számára legjobban várt szuperhős veszi át Amazon helyét a Marvel+ hasábjain, aki nem más mint DEADPOOL, a nagyszájú zsoldos. Nyilván tisztában vagytok vele ki ő. Humora és karaktere az egyik legszerethetőbb figurává teszi a Marvel univerzumban. Egy vicces történet keretein kezdi pályafutását Magyarországon. Kalandjait önálló történetben még nem olvashattuk itthon. Különös megbízást kap: meg kell szerezni Rhino szarvát (sokan sejthetitek, hogy mi célból).
Az X-ek és Thor kalandjai folytatódnak. Odin fia szembe kerül egyik legszélsőségesebb ellenségével, a Gyűjtővel. Ismét érdekes fordulatot vesznek az események. A lap ismét tartalmaz karakter ismertetőt, ezúttal kettőt is 1-1 oldalban
. Az egyik maga Thor leírása, a másik pedig a Gyűjtőé. Itt megismerkedhettek részletesen mindkettőjükkel, ha eddig nem túl sok mindent tudtatok róluk.
más, mint
    Kéthavonta megjelenő kiadvány révén idén szeptemberben érkezik az ötödik szám. Folytatásként elhozza az Astonishing X-men legújabb oldalait, valamint a Thor és Deadpool történet folytatásait is. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom: kötelező lesz minden képregényrajongó számára, ahogy lényegében az eddigiek is azok voltak. A címlapon maga Deadpool feszít. Remélem kedvet kaptatok a Marvel+-hoz, aki ismeri azért, aki pedig nem, az pedig főként. Az eddigi számok közvetlenül a kiadótól megrendelhetők: www.pokember.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése