2013. augusztus 29., csütörtök

Injustice figurák


A legelső rövid Walking Dead figurás bejegyzésem kisebb siker lett a blogon. Egy páran jeleztétek, hogy vevők lennétek ilyesmire a továbbiakban is, aminek szintúgy örülök, mint az TWD poszt olvasottságának. A jobb oldali menüben lévő szavazásra is felhívnám a figyelmét mindazoknak, akik még nem adták le a voksukat, ugyanis arra vagyok kíváncsi miről olvasnátok többet az Amazing Comix-on. Akár több lehetőséget is beikszelhettek.
A képregényes videó játékok ismét egyre népszerűbbek, például ott van a nemrégiben kiadott Deadpool játék is, de nem éppen a reneszánszukat élik. Ez nyilván azért van, mert a képregénykiadók a filmekre koncentrálnak elsősorban. Nem mehetünk el viszont a DC Comics új, de igaz kizárólag konzolra kihozott játéka mellett, mely az Injustice: Gods Among Us nevet kapta. A videó játék fanok nyilván ismerik, és szeretik is (mert csak szeretni lehet), de ez a bejegyzés nem magára a játékra koncentrál, hanem az ez alapján életre hívott figurákra. Nem tudom hányan értenek velem egyet abban, hogy bár ezek játékfiguráknak tűnnek, mégis többek annál. Kétlem, hogy a vevőközönség zöme az 5-12 éves korosztály. Sokkal inkább a gyűjtőket célozzák meg ezekkel a kiadványokkal. Havi szinten jelennek meg újabb cuccok, és ugyebár a kedves szülők pénztárcája is véges. Földünk képregény fanjai, és fanatikus gyűjtői viszont készek arra, hogy a fizetésüket erre költsék. Folyamatosan követem az új bábukat és azt hiszem kimondhatom; a DC kezd felzárkózni minőségben a Marvelhez. Amikor az Injustice startolt, nyilván máris tervben voltak az akciófigurák is, mely rendkívül jó promó a játékboltokban (a pólók, kártyák és még kitudja milyen termékkel egyetemben), mellesleg hozza a pénzt dögivel. A szokványos 3,5 inches figurák helyett 3,75-re nőtt a méretük, bár kihoztak egy 6 inches Joker. Batman, valamint Superman bábut is (A hivatalos DC webshopban úgy láttam csak Joker kapható, hacsak nem épp készlethiány van). Egy-egy darabhoz majdhogynem; egyet fizetsz, kettőt kapsz alapon kettes pakkban is hozzájuthatunk. Ezek már komolyabb dobozban vannak. Öröm ránézni is. Kidolgozás alapján tény és való, hogy fejlődtek ezek a figurák, de nem hasonlítanak túlságosan a játékban látott karakterekhez. Gumi alkatrészektől mentesen 100% plasztik mindegyik, mozgatható végtagokkal és törzzsel. Személyes kedvencem a Solomon Grundy figura, mely kidolgozása is teljesen megfelel az efféle bábuk elvárásainak, és méretaránya is teljesen stimmel. Kidolgozottság terén Flash is remekel, mellette pedig Doomsday és Aquaman van a saját ranglistámon. Zöld íjászunk kicsit furán néz ki a videó játékos változatával ellentétben. Talán ami nekem szemet szúrt az valójában a túl élénk festés. Ez az összes többi figurára is jellemző ilyen olyan szinten.
Úgy gondolom ezek csak a fanatikus gyűjtőknek érik meg. Én személy szerint inkább szobrokat vennék majdnem ugyanennyi pénzből. A fejlődés látszik, remélem lesz ez még jobb is, bár igazi felüdülés ezeket a kiadványokat látni a szokványos mozifigurák helyett, melyekből mostanság kifogytak. Persze ez nem zárja ki azt, hogy újabb Man of Steel figurákat és szobrokat gyárthassanak. Egy pár limitált, sorszámozott szoborra kíváncsi lennék. A kettes pakkokban harcoló pozícióba helyezett bábuk jól mutatnának festett tömör műanyagból, esetleg egyéb anyagokból. Valószínűleg ezek is mind tervben vannak. Igyekszem beszámolni nektek képekkel illusztrálva a továbbiakban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése