2013. augusztus 23., péntek

Csodálatos Póki 2 - A tutik és a spekulációk

Az első rész igen csak megosztotta a közönséget és egyfajta zavarodottságot váltott ki tavaly, de amint az várható volt, a Marc Webb által újragondolt változatnak jövőre esedékes a folytatása. 
Már az első rész bemutatója után szárnyra kaptak a pletykák és a feltételezések, így a szokásos első részek utáni zűrzavarban semmilyen cikknek nem hihettünk. Azonban néhány hónapja beborítanak minket a hírmorzsák és az előzetes képek/ forgatási fotók. Talán mondhatom azt, hogy lassan meglepetésekre sem számíthatunk, ugyanis úgy érzem már mindent megmutat magából a készülő adaptáció. Remélem tartogatnak még valami a számunkra. Nyilván sok embert fog vonzani a dolog, még akkor is ha sokan a "bocs, de valójában a Sam Raimi trilógiára szavazok" táborát erősítik.
Eddig mit tudunk és mit nem? Az első részben pozitívan élhettük meg az eredeti és hamisíthatatlan dolgokat, mint például a hálóvető, valamint a tapadókorongos csizma (aminek hiányát bakiként értékelte mindenki a Raimis változatban, mondván: "mégis hogy tapad a csizmája a falhoz mászás közben?"), és az ujjbegyeknél szellős kesztyű, -szintén a mászás érdekében. Szuperhősünk teljes ruhája modernizálva lett, a hálók is kockaalakban helyezkedtek el rajta, de ennek vége. A második részben vadonatúj ruhát kap Póki. Ez már inkább eszünkbe juttatja a képregényes rucikat. A maszk dizájn lényegesen jobban, mint a korábbi filmben. A pók logó is változott parányit, de szerintem kizárólag előnyére.
Ellenségek terén tutira megkapjuk Rhino-t (Aleksei Sytsevich), és Electro-t (Max Dillon), utóbbit mondjuk teljesen átdolgozott formában, de meglátjuk mi sül ki belőle. Pókember szerepére marad Andrew Garfield, és Gwen Stacy-t továbbra is Emma Stone formálja majd, viszont egy meg nem erősített dolog folytán feltételezem, hogy Mary Jane-t is bevonják a történetbe. Hogy honnan? Az Imdb szerint egy bizonyos Felicity Jones is fel van tüntetve a stáblistán, viszont a filmben alakított karaktere nincs felvezetve az oldalra. Feltételezés csupán, de majd hogy nem mérget vennék rá.  A rendező igyekszik mindent szem előtt tartani, így a rajongók vágyait is, ezért próbál minél több karaktert felvonultatni a filmben. Kérdés, hogy elboldogul-e majd ezzel a rengeteg szereplővel anélkül, hogy bármelyik is érdektelen legyen számunkra a történet szempontjából. May néni már biztos, és elviekben Ben bácsi is szerepet kap majd, nyilván flashback formában, ahogyan Stacy kapitány is. Bár ezt elképzelni sem tudom, hogy fogják felvezetni ha tényleg így lesz. Norman Osborn és fia Harry is benéz hozzánk, ebből is rengeteg kérdés, és további történetszál származhat. Az Oscorp nyilván itt is hasonlóan lényeges szerephez jut, mint az első részben. A napokban szárnyra kapott pletykák alapján és a meglévő infók fényében lehetségesnek tűnik Carnage, azaz Cletus Cassady felbukkanása is. A felröppent hír szerint Cassady szerepére Jim Carrey az esélyes, (akire talán illene is, a Mindörökké Batmanben Rébuszként némileg hasonló zavart elméjű gonoszt játszó színész) de ez még tényleg csak spekuláció, hisz nem támaszkodhatunk csupán arra, hogy Jim megjelent a forgatáson. Ez még semmi érdemlegeset nem bizonyíthat. Az már viszont igen, hogy a stáblista említi Dr. Kafkát is, aki kinek volt az orvosa? Nah mit gondoltok? Nem másnak, mint Cletus Cassady-nek. Más kérdés, hogy valami folytán férfit kértek meg erre a szerepre. Vagy talán ő a számukra ismert női Kafka férje? Ezt már sajnos nem tudom megmondani. Ami az elképzeléseim alapján lehetséges, az az, hogy ugyancsak mint az első film esetében, a film végére kapunk ízelítőt Vérontóból. Kicsit sűrű is lenne talán a film három főgonosszal.
Kaptunk néhány jól sikerült fotót azóta Pókemberről, legutóbb egy poszter szerűséget a legutóbbi Comic-Con-on debütálva. Van egy Versus fotónk is Electro-val és Pókemberrel, valamint az első videó a rajongók számára egy kizárólag Electro-ról szóló rövid szösszenet, amelyben néhány jelenetbe pillanthatunk bele, hallhatjuk a szereplő hangját, valamint szemrevételezhetjük a külsejét is teljes valójában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése