2013. augusztus 12., hétfő

Digitális képregénybörze


Nem tudom hányan ellenzitek, illetve hányan álltok ki a digitális képregények mellett, viszont érdemes ezekre is figyelni, ugyanis fillérekért hozzájuthatunk nagyon jó digitális kiadványokhoz.
Néhány éve még nem tudtam elképzelni azt, hogy digitális képregényeket olvassak. Ebben a dologban elég konzervatív voltam, mert hát mégis sokkal jobb a kezedben tartani egy-egy füzetes, illetve kötetes képregényt, valamit bármikor előveheted és gyönyörködhetsz bennük. Viszont! Rengeteg olyan füzet jön ki manapság digitálisan, ami fizikai formában nem lát napvilágot. Szokásos módon azokat is beszerezhetjük így, amik nyomtatottan is léteznek, de ezeket inkább eredeti voltukban ajánlanám megvételre (ezt a konzervatív énem írta). Tableteken hasonló érzést adhat az olvasás, mint egy nyomdai képregény esetében, persze...hangsúlyozom, ez nem fogja pótolni dédelgetett kiadványainkat.
-Miket érdemes beszereznünk? Én személy szerint Hc-kat szoktam vásárolni digitálisan nagyobb számban (aki nem ismerné a kifejezést, ez általában kötet formájában megjelenő hosszabb gyűjteményes kiadvány, mely akár több részes is lehet. Ilyen például a Maximum Carnage sorozat is, mely először megjelent füzetes, 14 részes formában, majd jóval később az összes egy gyűjteményes kötetben). Ezek azért is érik meg az adott árukat, mert digitális képregényáruházakban, leértékelések révén szinte fillérekért juthatunk hozzá rendkívül jó kiadványokhoz. 120 oldal körüli történeteket vehetünk meg 'füzet áron'. 
-És mit kaphatunk még fillérekért? Na igen! Ha már a leértékeléseknél tartok! Napi szinten vannak akciók más és más képregényekre, melyeknek legalacsonyabb ára 0,99$. mely forintba átszámolva körülbelül 220Ft-ba kerül. Egy 22-26 oldalas digitális képregény igazán megéri ezt az árat, még ha nem tehetjük fel a polcra, vagy nem tehetjük kedvenc füzeteink mellé a gyűjteményünket bővítve. 
Kedvenc digitális webáruházam hírleveleit mindig érdeklődéssel böngészem, és néha levadászok nagyon jó történeteket az akciók révén. Ha a tárgyban a Marvel Monday-t látom, akkor biztosra vehetem, hogy találok valami Marvel csemegét aznap. A mai nap is hasonló volt. 99 centes kategóriában megvásárolható az Earth X sorozat #0-#13-ig, valamint az Universe X sorozat #0-#13-ig.  Érdemes körülnéznetek: www.comixology.com
-Hogyan olvasd? Az effajta képregényeket pofon egyszerű módon olvashatjuk: számítógében Cbr olvasó programmal, mely speciálisan az ilyen képregényekhez van, valamint tableten képregény olvasó alkalmazással, mely ingyenesen letölthető. Hogy ne maradjatok le semmi jóról, én nyugodt szívvel ajánlanám nektek ezeket a kiadványokat is. Remélem valakinek felkeltettem az érdeklődését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése