2013. augusztus 22., csütörtök

AJÁNLÓ! KLASSZIKUSOK ÉS KIHAGYHATATLANOK I. Boba Fett - Enemy of the Empire

A Star Wars minden idők legnépszerűbb, és legsikeresebb filmjei közé tartozik. Mindegyik karaktere másért és másért szerethető. Hajlamosak vagyunk abba a hibába esni (vagy talán mégsem hiba), hogy a gonosz, vagy épp semleges gonosz karaktereket jobban szeretjük a Happy End hősöknél. Tipikusan ilyen figura kedvenc fejvadászunk Boba Fett, aki igaz roppant keveset szerepel a Csillagok Háborúja filmekben, de mégis vonz minket, és szeretjük. Első felbukkanása a Birodalom Visszavágban volt 1980-ban (előtte igazából az Új remény extra változatában is szerepelt egy pillanat erejéig), és nyilván minden Star Wars rajongónak olyan felejthetetlen volt mint nekem. Képregény formájában szintén arat, de miért is ne tenné? Sisakja és ruhája titokzatos és tekintélyt parancsoló figurát rejt. A többi fejvadásszal ellentétben (akik még nála is kevesebb szerephez jutottak a filmben -szintén a Birodalom Visszavágban) valahogy sokkal inkább izgalmasnak tűnik. A képregény változatban itt-ott felbukkan, jelen írásom viszont az egyik saját történetéről, név szerint az 'Enemy of the Empíre' alcímre hallgató 4 részes füzetről szól, mely 1999-ben jelent meg a Dark Horse Comics gondozásában. Aki esetleg nem elégedett meg a filmben látottakkal, az nyugodtan tovább olvashat! Az elnagyolt rajzolást ellensúlyozza a remek történet, mely John Wagner, Ian Gibson, és John Nadeau nevéhez fűződik.
A Slave 1, azaz Boba Fett hírhedt űrhajója Darth Vader hajóján landol. Vader keresi fel, hogy megbízást adjon neki. Úgy hírlik, hogy Fett az egyik legkönyörtelenebb fejvadász a galaxisban, és a nagyúrnak pont rá van szüksége. Időrendben valójában ez a legelső találkozása Vader-rel. A feladat egyszerűnek tűnik. Fett-nek meg kell találnia Abal Karda-t, a Birodalom Villám zászlóaljának ezredesét, aki az Igarii hadjárat során lelőtte felettesét és megszökött egy ládával, amiben állítólag katonai feljegyzések vannak a hadjárattal kapcsolatban. Fejvadászunk elvállalja a melót, de gyanakodni kezd. Mi lehet  valójában a ládában, és miért kell az a valami ennyire a Sith nagyúrnak?
Láthatjuk Boba Fett-et akcióban, vele gondolkodhatunk, és megismerhetjük milyen is valójában, valamint a legfontosabb dolog: bepillantást nyerhetünk abba hogyan is dolgozik. Igazi felüdülés a gondolatmeneteit és szövegeit olvasni, pláne, hogy a filmben keveset hallhattunk mindebből. Úgy gondolom sokan kíváncsiak vagytok rá, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek ezt a mini sorozatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése