2013. augusztus 8., csütörtök

Hihetetlen Pókember különszám 2013 -Kingpin

Augusztus másodikán jelent meg a Kingpin gondozásában 'Hihetetlen Pókember'-ünk 2013-as különszáma, mely szám szerint első a sorban. Ki az aki nem örül egy ilyen füzetnek a havi képregénye mellé?
Történetünk (jelenleg a Kingpinnél futó Hihetetlen Pókember sorozattal azonosan) a polgárháború idejében játszódik. Az amerikai kormány jóváhagyta a Szuperhumán Regisztrációs Törvényt, melynek értelmében "menedékjogot" kapnak azok a szuperhősök, akik felvállalják személyazonosságukat. Peter Parker kiállva a nyilvánosság elé felfedte a kilétét a világ előtt. Minden szép és jó volt, ameddig meg nem gondolta magát és át nem állt a regisztrációs törvény ellen harcoló lázadókhoz, akiket Amerika Kapitány vezet. Azóta a nemzetbiztonság és a regisztrált szuperhősök is üldözik. May néni és MJ hatalmas veszélynek vannak kitéve, ráadásul az ő nyomukban is ott van a S.H.I.E.L.D, akik bűnpártolásért akarják őket bekasznizni. Ez a füzet emlékek netovábbját tárja elénk Peter és Mary Jane múltjából. MJ-t le akarják tartóztatni, de hűségesen kitart szerelme mellett. Mindeközben Pókember fel akarja adni magát, hogy nagynénjét és feleségét biztonságban tudhassa.
A képregény talán unalmas lehet azok számára, akik nem követik az eseményeket, így nem tudják pontosan hová is helyezzék a történéseket. Akció mentes, és minden szempontból az MJ és Peter közötti kapcsolatot mutatja be, valamint azt, hogy mennyire hűségesek, és mi mindent megtesznek egymásért.
Salvador Larocca festményekre hajazó rajzai, és Paco Roca eltalált Noir színezése tökéletesen illik a történethez. Bónuszként kapunk egy 8 oldalas vicces Mini Marvel sztorit is a szerelmes történetünk után, valamint egy Peter David által megírt szívszorító 6 oldalas szösszenetet Pókemberrel, és egy rajongójával a főszerepben. Az utolsó előtti oldalból kiderül, hogy ezt a különszámot a jövőben továbbiak fogják követni. Ősszel érkezik 1-2 Marvel+ különszám is, aminek rendkívül örülünk majd. Ugye? ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése